Jak zařídit malý dětský pokoj

Bydlíte v malém panelákovém bytě a máte dvě děti? Dneska vám poradíme, jak zařídit malý dětský pokoj, tak aby to byl funkční a vypadal i o trochu větší.

Než začnete s nákupem nábytku do malého dětského pokoje, měli byste si uvědomit fakt, že by v tomto interiéru měly být zastoupeny dvě základní zóny. Je to odpočinková zóna a zóna pro hru. Skloubit tyto dvě věci je nejdůležitější.

Takhle ne

V malém interiéru dětského pokoje zapomeňte na robustní nábytek. Rozhodně ho nevybavujte starým a vyřazeným nábytkem například z obývacího pokoje. Nebude nijak funkční a navíc nebude ani vypadat hezky. Co se týká barev, rozhodně nevolte tmavé barvy, které opticky interiér ještě zmenší a děti by se zde necítily ani dobře. Rozhodně volte barvy sytější a světlejší.

Chytrý a vzdušný nábytek v malém dětském pokoji

Malý dětský pokoj zařiďte rostoucím a takzvaně chytrým nábytkem, který šetří místo. Nemusíte za něho utrácet velké peníze, velkou a přitom dostupnou nabídku seženete na různých obchodech s nábytkem. Uzavřené skříňky vyměňte za otevřené poličky. Úložný prostor vyřešte například vestavěnou skříní s posuvnými dveřmi. Vybavte dětský pokoj bedýnkami, kam si schovají hračky. Můžete využít i úložného prostoru pod postelí, ale nevyplňujte ho celý, tento prostor by měl být zaplněn tak z jedné třetiny. Postel by měla dýchat.

Zvolte nejlepší způsob spaní

V případě, že v dětském pokoji bydlí dvě děti, pak je velmi důležité postelový prostor minimalizovat. Nesmí to být však na úkor pohodlí a kvalitního spánku.  Dětem můžete pořídit palandy, avšak pokud máte v bytě nízké stropy, není to nejlepší řešení. Ratolest na horní palandě bude totiž dýchat přehřátý vzduch plný roztočů. Elegantním řešením šetřící místo jsou takzvané zásuvné postele. Jednu ráno pohodlně vsunete pod druhou a večer opět vrátíte. 

Moderní kolejničkový systém

Velmi moderní a zároveň i designový je kolejničkový systém. V takovém případě jsou na zdech umístěny kolejničky a na nich jednotlivé prvky. Tento systém umožňuje připevnění stolu, postele i komody. Člověk pak podle potřeby posouvá nábytek od sebe i k sobě. Přesně jak potřebuje pokojím přestavět – na spaní nebo na hraní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *