Komody z masivu mají krásný design a jsou kvalitní

Komody byly v minulosti přirozenou součástí interiérů. A jinak tomu není ani dnes. Patří totiž k praktickým i originálním doplňkům místnosti. A díky zásuvkám a přihrádkám poskytují potřebný úložný prostor. Navíc se ve srovnání se skříněmi snadno otevírají a zabírají méně místa.

 Zásuvkové nebo kombinované?

Rozlišujeme také komody zásuvkové nebo kombinované. Oba typy můžete využít v celém interiéru. Avšak ty zásuvkové se hodí více do ložnice, předsíně nebo chodby. Komoda je vhodná nejen na prádlo, ale využijete i její horní plochu. A to například na odkládání knih a různých dekorativních předmětů. V ložnici do ní pohodlně uložíte oblečení, v jídelně se hodí zase na nádobí a prostírání.

Při nákupu komody berte v úvahu několik kritérií

 Důležitým faktorem je:

  • použitý materiál
  • barva
  • tvar
  • rozměry
  • styl i celkový design

Vybírat můžete komody z masivu či lamina, úzké, široké, moderní i rustikální. Vždy záleží na vašem vkusu i vzhledu interiéru bytu či domu.

Masivní komody interiér oživí

Pokud chcete mít doma kus přírody, pořiďte si komodu z masivu. Masivní komody se vyrábějí výhradně z přírodního dřeva. K těm luxusnějším patří mahagon a teak. Pro doplňky a zdobení se využívá mramor, mosaz či pískovec. Dřevo lze navíc mořit v široké škále barev a povrchově dále upravovat. Záleží jen na vás, co si zvolíte.

Komody z masivu

Do každé místnosti trochu jinou komodu

Jestliže byste chtěli koupit komodu dětem do pokoje, pak volte kombinovanou a dostatečně hlubokou. Jak už bylo zmíněno výše, do ložnice se hodí zásuvkový typ pro uložení spodního prádla i menších kusů oblečení. V obývacím pokoji můžete kombinovanou komodu použít například jako bar nebo uložení dekorativních předmětů ke stolování. Hodí se zde ubrousky, prostírání i doplňkový porcelán.

Ať už si vyberete jakýkoliv typ, pak nezapomeňte, že opravdovou kvalitu získáte u komod z masivu. Ty vám totiž zaručí skvělý vzhled i dlouhou životnost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *