Komíny a komínové systémy si žádají opravy

Je nejvyšší čas nechat si zrevidovat komín a komínové systémy. Jejich včasnou renovací, vyvložkováním nebo rozsáhlejší opravou předejdete vážným problémům, které se v deštivém období budou hůře dávat do pořádku. Avšak i ti, kdo mají komín v pořádku, mohou zauvažovat nad úspornou variantou systému, jenž dokáže ušetřit nemalé částky za otop. Zcela nová výstavba komínových systémů zohledňuje moderní možnosti, které s úsporami a minimalizováním ekologické zátěže počítají.

Moderní komíny a komínové systémy spolehlivě odvádějí spaliny

Nevyhovující stav vašeho stávajícího komínu by vás mohl přesvědčit k výměně komínu a komínového systému za novodobou soustavu, jež bude korespondovat s charakterem vašeho domu, střechou i způsobem vytápění tak, aby funkčnost celého systému byla nejefektivnější a ekologicky šetrná. Komíny a komínové systémy už jsou natolik sofistikovaná zařízení, že dokážou podstatnou měrou ovlivnit celé vytápění s maximální možnou úsporou. 

Při výstavbě nového komínu a komínového systému se zohledňuje jak způsob vytápění, tak sklon střechy. Výtečně zapadají do starších zděných domů, novostaveb i dřevostaveb s vysokými izolačními požadavky. Komínové systémy jsou zhotoveny z jakostních nerezových materiálů a keramické vložky mají hladký povrch. Tyto vlastnosti jsou podstatné pro ideální odvod všech spalin nad střechu budovy.

Vhodný komín a komínový systém se staví podle výše tepelného výkonu krbu nebo krbových kamen. Podle toho se vybírá vhodný průměr, výška a vstupní úhel komínu. Konečnou úpravou nadstřešní části a případné montáži větrací šachty se komín stane podstatnou součástí vašeho domu. Realizací soustavy od jednoho dodavatele má zákazník jistotu v součinné práci a funkčnosti kompletního systému.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *